مدیران سازمان ها و فروشگاه ها با خواندن کامل این مقاله در می یابند که چگونه می توان یک باشگاه مشتریانی که اثر بخشی حداکثری داشته باشد را راه اندازی کنند. چرا که قدم های راه اندازی باشگاه مشتریان به صورت گام به گام بیان شده است. بدین منظورعناوین زیر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
راه اندازی باشگاه مشتریان
مانند هر قدم دیگری که در کسبوکار برمیدارید، اینجا هم باید پیش از هرچیز رفتار مخاطبان خود را مشاهده کنید تا عادتهای خرید آنها را بهتر بشناسید.
قدم اول؛ داشتن هدفی مشخص برای راه اندازی باشگاه
شما در ابتدای راه باید هدف اصلی خود را از راه اندازی باشگاه مشتریان تعیین نماید. همچنین مدیران سازمان ها باید اهداف خود را برای ایجاد باشگاه مشخص نمایند.
قدم دوم؛انتخاب نام مناسب
انتخاب نام مناسب برای باشگاه، برند و نام فروشگاه و یا سازمان را در ذهن مشتریان ماندگار می کند. چرا که فروشگاه برای معرفی باشگاه به مشتریان خود از نام آن استفاده می کند. همچنین در تبلیغات از نام باشگاه استفاده می شود. مشتریانی که عضو باشگاه شده اند برای معرفی آن به دوستان خود از نام باشگاه استفاده می کنند. بنابراین انتخاب نام مناسب برای باشگاه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. همچنین انتخاب دامنه ی مناسب برای راه اندازی باشگاه مشتریان تاثیر به سزایی در ماندگاری اسم باشگاه در اعضای آن خواهد داشت.
قدم سوم؛ اعضای باشگاه مشتریان را پیدا کنید
برای ایجاد باشگاه مشتریان، اول باید آن ۲۰% مشتریانی را پیدا کنید که پتانسیل عضویت در باشگاه را دارند. بر اساس آمار، همین ۲۰% قرار است در آخر ۸۰% سود را به شما بدهند.
اگر کسبوکار شما دارای سیستم CRM است، پیدا کردن این دسته از مخاطبان بسیار کار راحتتری خواهد بود. (CRM، سیستم ارتباط با مشتری است)
قدم چهارم؛ مشخص کردن برنامه ی خود برای اعضای باشگاه
بعد از آن که اعضای محترم باشگاه مشتریان را پیدا کردید، باید برای آنها طرحی بریزید که در آنها شوق خرید ایجاد کند.
برای مثال، یک وبسایت فروش لوازم تحریر میداند که مشتریانش پیش از شروع سال تحصیلی محصولاتی مثل دفتر و خودکار را بیشتر از چیزهای دیگر میخرند. پس بهتر است که خدماتی که در باشگاه مشتریان به آنها ارائه میدهد، در راستای همین موضوع باشد و به طور خلاصه، به درد مشتری بخورد.
قدم پنجم؛ مشتری را از برنامههای باشگاه مشتریان باخبر کنید.
یکی از مهمترین نکاتی که باید در نظر بگیرید، این است که باید مشتری را از وجود همچین باشگاهی مطلع کنید. علاوه بر آن، مشتری باید بداند که در صورت کسب امتیاز کافی، چه مزایایی بدست میآورد؟
همچنین، هنگامی که باشگاه مشتریان خود را معرفی میکنید، حتماً از مزایای آنهم بگویید.
میتوانید برای اطلاعرسانی امکانات باشگاه مشتریان خود، از روشهای زیر استفاده کنید:
برای کاربران وبسایت یا اپلیکیشن خود، نوتیفیکیشن برود.
برای مشتریهای خود ایمیل بفرستید. (ایمیل مارکتینگ)
در سایت خود برای باشگاه مشتریان خود، یک بخش جداگانه داشته باشید
باشگاه مشتریان خود را در شبکههای اجتماعی، پروموت کنید. (بازاریابی شبکه اجتماعی)
برای مشتریان خود، پیامک ارسال کنید. (بازاریابی پیامکی)
قدم ششم؛ برنامه باشگاه مشتریان خود را تست کنید
هر پلنی که برای اعضای باشگاه مشتریان خود در نظر دارید را حتماً تست کنید. اگر جواب نگرفتید، پلن خود را تغییر دهید. این روند به شناخت عادتهای خرید مشتریان هم کمک میکند و در آینده میتوانید برنامههای هدفمندتری را برای اعضای باشگاه در نظر بگیرید.
قدم هفتم؛ باشگاه مشتریان خود را توسعه دهید و بهتر شوید
در هر نقطهای که هستید، باید دنبال پیشرفت باشید. ببینید که آیا مشتری با طرحی که برای او در نظر گرفتهاید ارتباط میگیرد؟ اگر میشود آن را بهتر کرد، دوباره دست به کار شوید.
لطفا به مراد زیر دقت کنید :
بهتر است که از یک سیستم امتیازدهی ساده و سازماندهیشده استفاده کنید. تا به محض این که مشتریان به یک حدی از امتیاز رسیدند، بتوانند از مزایای باشگاه استفاده کنند.
تجربه ثابت کرده که هرچه سیستم امتیازدهی سادهتر باشد، بهتر جواب میدهد.
پس لطفاً سیستمهای عجیب غریب طراحی نکنید.
حواستان باشد که در قبال کسب امتیاز، چه مزایایی را در اختیار مخاطب قرار میدهید؟ این مزایا باید ارزشمند باشند و مشتری را دلسرد نکند.
در این مقاله با هم تمامیه قدم های راه اندازی باشگاه مشتریان را مرور کردیم.برای دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان لویکلاب تماس حاصل فرمایید. کارشناسان لویکلاب شما را برای راه اندازی بهترین باشگاه مشتریان راهنمایی خواهند کرد.